Geraldine Groot - Loopbaancoach voor hooggevoeligen
 

Over mij

Mijn missie: hooggevoelige vrouwen ondersteunen in het leiden van een vitaal en zinvol leven.

"Hoe zorg ik ervoor dat ik tijd voor mezelf heb en een gezonde energiebalans heb, in het drukke bestaan van een werkende moeder? En hoe krijg ik het voor elkaar om ook nog te genieten, dingen te doen waar ik zelf voor kies en waar ik blij van word? Dit zijn de belangrijkste thema’s in mijn leven."

Naast mijn baan en mijn eigen coachingspraktijk, runnen mijn man en ik een samengesteld gezin met vier pubers. Een van hen heeft autisme. Het gezin kostte me altijd energie dan ik had; stap voor stap ben ik nog steeds bezig om hier een gezondere balans in te vinden. Door de taken beter te verdelen en andere keuzes voor mezelf te maken – en de controle los te laten – ervaar ik meer vrijheid om de dingen te doen waar ik blij van word.  Door regelmatig naar de sportschool en naar yoga te gaan, zorg ik ervoor dat ik ‘uit mijn hoofd’ kom. Lange wandelingen met de hond helpen daar ook in. Ik hou niet zo van feestjes, maar wel van koffiedrinken met vriendinnen.

 

Loopbaancoaching voor hooggevoeligen

In 2017 heb ik de opleiding ‘HSP Begeleider’ bij Instituut Eszenzz succesvol afgerond. Als onderdeel van de opleiding doorloop je zelf het HSP-traject. Ik was zo enthousiast over de resultaten die ik persoonlijk behaalde, dat ik direct mijn eigen coachingspraktijk binnen Eszenzz Centre ben gestart om andere HSP’ers te gaan coachen. Ik combineer dit met loopbaancoaching, omdat een zinvolle, passende baan juist voor HSP’ers van levensbelang is.

 

Mijn hooggevoeligheid

Het HSP-traject heeft me vooral acceptatie opgeleverd van mijn hooggevoeligheid.

"Ik ben goed zoals ik ben, anders was ik wel anders geweest."

En het heeft mij de kracht gegeven om mijn eigen keuzes te gaan maken. Tijd voor mezelf vind ik nu belangrijker dan mijn ‘verplichtingen’ na te komen. Want als ik niet goed voor mezelf zorg, heb ik geen energie om te doen wat ik wil doen. Dat was vroeger niet zo, ik was juist gewend om eerst alles te doen wat ik moest doen – of vond dat ik moest doen, werkte mijn actielijstjes keurig af en was altijd loyaal. Maar dat heeft me veel energie gekost. Het is nog steeds wel eens moeilijk om ‘nee’ te zeggen, of iets leuks voor mezelf te gaan doen in plaats van thuis orde op zaken te stellen. Want ook ik wil dat mensen mij aardig vinden. Maar het leven is prettiger en rustiger geworden nu ik beter weet wat ik nodig heb om gezond te blijven en me blij te voelen.

 

Mijn eigen loopbaan

Na een secretaresse-opleiding bij Schoevers en een voltooide studie Nederlands Recht heb ik jarenlang in de commerciële sector gewerkt. Toen ik net twee kleine kinderen had, heb ik de PABO gedaan en een jaar voor de klas gestaan. Daarna ben ik overspannen uitgevallen en kwam ik ziek thuis te zitten. Toen heb ik zelf een loopbaantraject gevolgd (alweer 15 jaar geleden), en heb ik op een andere manier leren kijken naar mezelf en mijn werk. Ik ben in ondersteunende functies in het onderwijs gaan werken, en toen er op persoonlijk vlak meer ruimte en energie ontstond, ben ik als trajectbegeleider en jobcoach bij Voorzet gaan werken. Daarnaast werk ik al 9 jaar als re-integratiebegeleider en jobcoach. Ik begeleid volwassenen vanuit een uitkeringssituatie naar werk, en ik coach ze ook als er eenmaal werk is gevonden. Ik werk met bijzondere doelgroepen, zoals autisme en ADD, en begeleid ook mensen die zijn uitgevallen in het werkproces en een nieuwe start willen maken. Er komen ook in dit werk steeds meer HSP’ers op mijn pad.

Gecertificeerd HSP Begeleider